History

HOBBIT STOCKHOLM HISTORIA


Allt började med en ide om att vår slänt på framsidan huset vore perfekt för ett Hobbithus..... varför stanna där. När det sedan blev tillåtet att bygga attefallshus beslutade vi oss för att förverkliga iden och då inte bara bygga ett hus utan det skulle bli ett hotell, ett litet hotell men ändå ett hotell.


Vintern 2014 skickades bygglovsansökningarna in till bygglovsenheten, efter 8 månader och tre gånger i byggnadsnämnden kom äntligen startbeskedet.


Hösten 2015 grävdes och sprängdes platsen för hobbithuset, vatten och avlopp + rör för värme kom på plats.

I Mars 2016 började arbetet med grunden och väggarna, detta var på plats lagom tills det att betongbilen kom och gjöt taket mitten April 2016.


Arbetet med framsida inkl stock och dörr var klart i augusti 2016, murning av öppen spis och skorsten innan jord och gräs hamnade på plats. När så till sist fönster och tegelfasad var på plats var utsidan klar(november 2016)


Nu började jobbet med insidan, se bilderna nedan hur det blev.... det blev allt annat än planerat. Från början var det bara enkel inredning som var tanken, men när vi bestämde oss för bed & breakfast ökade ambitionsgraden..... och resultatet blev bättre än förväntat!


Kom nu och besök oss, varmt välkomna